ROKON - Uw partner voor rautenhaus digital ROKON Tel. 0049-(0) 2828-902538
eMail: info@rokon.info
Uw partner voor rautenhaus digital« SLX850: Multifunctionelecentrale        

 

Update
 
Op dit moment zijn er geen nieuwe ontwikkelingen te melden.
 

Remdiode SLX855


   Remdiode SLX855

De funktieontvangers zijn decoders voor de inbouw in wagons en dienen voor het schakelen van extra functies zoals sluitverlichting, binnenverlichtingen of andere functies.

De remdiode SLX855 dient voor het voorbeeldgetrouwe afremmen van locomotieven in seinstopsecties. Door de remdiode wordt de ingestelde aanrij en remwegvertraging van de lokdecoder aangesproken.

Bij eendelige seinstopsecties moet de loc met de ingestelde remvertraging in de stopsectie blijven staan. Hierbij blijft de frontverlichting van de loc ingeschakeld. Bij het terug rijden van de loc in de stopsectie wordt de frontverlichting uitgeschakeld. Rijdt de loc in tegengestelde richting, passeerd hij de stopsectie zonder te remmen.

Bij tweedelige seinstopsecties wordt een tweede stopsectie ingericht waarin de locomotief dan stroomloos tot staan komt, dus ook geen brandende frontverlichting. Tweedelige stopsecties zijn dan raadzaam als het stoptraject zee kort kan zijn, of als u rijdt met treinen met zeer verschillende instellingen en de remwegen van uw treinen sterk varieren.

Uw locs kunnen op het bedrijf met twee stopsecties geprogrammeerd worden, zodat deze altijd op hetzelfde stoppunt tot staan komen. Hierbij remd de loc tot rijniveau 3 af en rijdt dan met dit rijniveau tot in de stroomloze tweede stopsectie.

Schakelplan eendelige stopsectie

Als extra voor het schakelen van diodenstopsecties door seinen met treinbe´vloeding of door externe schakelaars, is er de mogelijkheid een automatische blokbeveiliging dmv functiedecoders en bezetmelders te schakelen. Hierbij wordt het sein met treinbe´nvloeding, of bij lichtseinen een relais door een functiedecoder geschakeld. De funktiedecoder moet op hetzelfde adres en uitgang geprogrammeerd worden, net zoals de daarvoor liggende bloktraject aan de bezetmelder.


SELECTRIX-compatibel, daardoor een volledige werking in combinatie met alle SELECTRIX-Systeemcomponenten.


Voor verdere informatie verwijs ik u naar Handleidingen

Bestelnummer Artikelbschrijving Stukprijs (incl. btw.) Aantal
SLX855Remdioden
5 stuks
5,90 ÇBestellen

Verzending onder rembours, voorruitbetaling of overeenkomend,
verzendkosten EUR 5.50, bestellingen vanaf EUR 400 binnen Nederland geen verzendkosten,
betaling binnen 14 dagen na rekeningsdatum.

Bank: ROKON Electronica, Fortisbank Doetinchem, Rekening Nr. 97. 11. 81. 047, NL75FTSB0971181047

Prijsveranderingen en vergissing onder voorbehoud. Technische veranderingen van het product onder voorbehoud.