ROKON - Uw partner voor rautenhaus digital ROKON Tel. 0049-(0) 2828-902538
eMail: info@rokon.info
Uw partner voor rautenhaus digital® SLX850: Multifunktionelecentrale        

 

Update
 
Op dit moment zijn er geen nieuwe ontwikkelingen te melden.
 

rautenhaus digital-Advies & Demonstratie


Wij nemen de tijd voor U!
Persoonlijk advies en demonstratie

Zoals de kip en het ei bij elkaar horen, horen vragen en problemen bij het gebruik van allerlei gebruiksvoorwerpen. Dit geldt zeer zeker ook voor digitale modelbaanbesturingen. In plaatst van een theoretisch verhaaltje op te hangen nodigen wij u, de zeer geïntereseerden, uit, om inbouw, aansluiting en gebruik van de digitale-componenten in de praktijk te aanschouwen en te leren met behulp van onze eigen modelbanen.
Maak gebruik van de mogelijkheid, om stap voor stap in ons stuurprogramma DKE "Die kleine Eisenbahn" in te stappen, en zo een bedieninspaneel, schaduwstations- of blokbeveiligingsbesturing te creëren.

Wij bieden u voor het Selectrix System en voor onze RAUTENHAUS DIGITAL artikelen, zoals het software Programma DKE "Die kleine Eisenbahn" en MES Modelbaanbesturing een uitvoerig advies en demonstratie.

Neemt u de tijd en bezoek ons. Een persoonlijk adviesgesprek bij ons is kostenloos en wij nemen veel tijd voor u. De gemiddelde adviestijd per klant ligt tussen de 2 en 6 uur. Alleen door een persoonlijk advies en demonstratie kunnen wij u alle mogelijkheden van het Selectrix Systeem ervaren en laten zien.

Omdat er vele gebruiksmogelijkheden voor het Selectrix Systeem zijn, van de eenvoudige treinbesturing dmv halfautomatisch bedrijf met remwegdiodenstoptrajecten tot het volautomatische computerbedrijf, hebben wij enige tijd nodig om dit alles aan u uit te leggen. Wij nemen uw wensen mee in het adviesgesprek en proberen voor u een persoonlijk op uw wensen afgestemd aanbod te maken.

De software DKE „Die kleine Eisenbahn" kunnen wij demonstreren op onze baan dat wil zeggen een gedeelte van onze baan wordt aangestuurdt met deze software, zodat u alle functies kunt aanschouwen.

 • Wij beginnen met de basisinstellingen van de software en verklaren deze aan u.
 • Daarna demonstreren wij u de programmeerfuncties voor locdecoders, funktiedecoders en bezetmelders. „Die kleine Eisenbahn" kan natuurlijk ook onze nieuwe lokdecoder met zijn uitgebreide instelmogelijkheden programmeren.
 • Dan volgt de opbouw van een bedieningspaneel. Bij onze baan gaat het om een klein gedeelte van de totale baan, een aantal stationsporen en paradesporen waar enkele treinen zich bewegen.
 • Na het tekenen volgt de adressering van de magneetartikelen en bezetmelders. Wissels, seinen, ontkoppelrails en zelfs spoorwegovergangen laten zich nu met de muis schakelen en we richten de eerste rijstraten voor het comfortabel schakelen van hele wisselstraten in.
 • Nu laten wij u het ingeven van de locomotieven in de locdatabank zien en kunnen dan via het bedieningspaneel dmv het oproepen van een rijregelaar deze locs aansturen.
  Omdat de bloktrajecten aan de bezetmelders aangesloten zijn en wij deze al een adres gegeven hebben, kunnen wij op het bedieningspaneel zien waar deze locs zich bevinden. In deze toestand heeft „Die kleine Eisenbahn" alle functies van een klein stelwerk, hij schakelt uw rijstraten en stuurt uw locomotieven dmv een handregelaar aan.
 • Desgewenst kunt u over een nevenstelwerk in verbinding met een SLX815 draaischijfbesturing ook uw Arnold of Fleischmann draaischijf vanuit de monitor sturen.
 • Nu beginnen wij met het inrichten van de bloktrajecten in welke u vastlegd, welke wissels en seinen voor de vastgelegde rijweg geschakeld moeten worden en welke locomotief in welke rijrichting en met welke snelheid moet rijden. Nadat alle voor de dienstregeling noodzakelijke bloktrajecten gemaakt zijn kunnen wij nu in de rijplan editor een rijplan maken. Hiertoe activeren wij in de rijplan editor de gewenste loc en geven een starttijd in. Daarna worden de van te voren ingegeven bloktrajecten naar keuze in het rijplan geactiveerd, we klikken ook een doelcontact (Bloktraject) aan en bij Fahrplanhalt activeren wij de snelheid 00.
  Om op verschillende plaatsen in een bloktraject te stoppen, kunnen wij een remtijd ingeven waarin de loc tot stilstand komt.
 • Nu kunnen wij onze dienstregeling uitbreiden met meerdere locs en rijplanstappen en ook verschillende rijplannen met verschillende treinsamenstellingen en dienstregelingen ingeven.

Als u wilt, kunt u ook zelf wat ingeven en zo spelenderwijs onder onze begeleiding de omgang met „Der Kleinen Eisenbahn" uit proberen.

De software MES Modelbaanbesturing kunnen wij u ook op onze baan laten zien.

Onze baan is een spoor N baan in aanbouw van 4.50m x 5.50m en heeft drie niveaus. Op het onderste niveau bevinden zich twee schaduwstations met twee paradesporen zowel in winter als zomerlandschap. Op het tweede niveau bevindt zich een station met 6 sporen en een viertal goederenopstelsporen met verbindingen naar de draaischijf en een klein BW. In dit "Betriebswerk" bevindt zich een volledige funtionele draaischijf met 5 aansluitsporen en 9 locloods resp. opstelsporen, en de gebruikelijke behandelingssporen voor stoom en diesellocs.

Op het derde niveau ligt een paradespoor door een dalinsnede met aansluitend de "Bietschtalbrucke" en een paradespoor door een winterlandschap verder bevat de baan twee keerlussen die automatisch omgeschakeld worden dmv de keerlusautomaat SLX805.

De baan heeft een spoorlengte van ca. 250m en bestaat op dit moment uit 72 blokken.

Op de baan zullen in de toekomst vele treinsamenstellingen hun weg vinden.

De MES Modelbaanbesturing biedt U een afwisselende bedrijfsafloop, waarbij iedere trein zijn eigen rijplan afwerkt, maar door andere treinen wordt beïnvloedt, zodat u constant verschillende situaties in de berdijfsafloop ziet en het u zelfs bij het langdurig bekijken niet zal gaan vervelen.

Dit betekent overigens niet, dat met de MES Modelbaanbesturing niet alleen automatisch gereden kan worden, in tegendeel. Juist door de combinatie tussen het automatisch rijden en het zg. spelen zijn de eigenschappen van de MES Modelbaanbesturing indrukwekkend.

Dit besturingsprogramma biedt u naast het optimale automatische rijden ook de mogelijkheid dmv toetsen of handregelaars treinen met de hand over de baan en door het automatische bedrijf te sturen. Daabij is natuurlijk de inzet van rijstraten noodzakelijk, die door de computer bewaakt wordt en hiermee het kruisen van automatische en handgestuurde treinen verhindert.

De besturingssoftware MES Modelbaanbesturing laat uw treinen in kilometer per uur rijden en kent voor ieder spoor zijn maximale snelheid; net als voor ieder wissel twee snelheden (rechtdoor en afbuigend). U kunt een stationssnelheid en een rangeersnelheid defineren.

U kunt max. 20 spoorwegovergangen aansturen en draaischijven volledig in de bedrijfsregeling integreren.

De MES Modelbaanbesturing kan tot 250 bloktrajecten verwerken, 320 wissels aansturen en 500 seinen schakelen. U stuurt tot 62 treinsamenstellingen, waarbij iedere trein in echte dubbeltraktie gereden kan worden. Dit wil zeggen, dat het sturingsprogramma de snelheid van iedere loc in ieder rijniveau kent en regelt hiermee de snelheid van de tweede loc automatisch na.

Om het adresaantal van het systeem te vergroten, kunt u een tweede databus dmv een Translater of een tweede Centraleenheid installeren. hiermee beschikt u over 200 adressen. Dit betekent, dat u bijv. 100 locomotieven kunt aansturen en daarnaast nog 800 magneetartikelen of bezetmeldingen ter beschikkiing heeft.

Advies kan natuurlijk ook per E-Mail, en de Telefoon.:

 • E-Mail: info@rokon.info
 • Tel.: 06-51581799 of 0049-2828-902538
Wij zijn altijd te bereiken, omdat de meeste vragen 's avonds en in het weekeinde ontstaan kunt u ons dagelijks bereiken tot 21.00.


Schon fast eine Totale der Messe- und Vorführanlage zeigt dieses Bild. Eine geschickte Gleisfigur und das passende Betriebskonzept erlauben vorbildgerechte Betriebsabläufe statt "im Kreis fahren". Gerade bei komplexen Abläufen zeigt die Digitalsteuerung ihre Stärken - egal, ob mit oder ohne Computeranschluss.


Erstellen Sie Blockstellensteuerungen mit automatischem Zugwechsel im Bahnhof


Geniessen Sie die Freiheiten digitalisierter Lokomotiven - beispielsweise in unserem Dampflok-Bahnbetriebswerk mit digital gesteuerter Drehscheibe


... und wie es drunter aussieht - darf jeder sehen. Konzentrierte Leitungsführung und Verkabelung mit kurzen Wegen sind große Plus-Punkte. Eine strikte Einhaltung des Farbschemas bei der Verdrahtung erleichert Installation, Umbau und im Falle des Falles auch die Fehlersuche!


Keine Angst vor verdeckten Gleisen! Oft reicht schon ein kleiner Schattenbahnhof aus, um vorbildgerechte Betriebsabläufe auf der Modellbahn nachbilden zu können. Die richtigen Digital-Komponten und eine passende Steuerungssoftware reduzieren den Aufwand beim Bau ganz erheblich.