ROKON - Uw partner voor rautenhaus digital ROKON Tel. 0049-(0) 2828-902538
eMail: info@rokon.info
Uw partner voor rautenhaus digital® SLX850: Multifunctionele centrale        

 

Update
 
Op dit moment zijn er geen nieuwe ontwikkelingen te melden.
 

Het RMX-systeem - Compatibiliteit en Updates


Apparaten in de RMX 0-Bus

In de RMX 0-Bus kunnen alleen apparaten aangesloten en gebruikt worden, die het RMX formaat beheersen. Tot nu toe zijn dat alle nieuwe apparaten die met RMX aangeduid zijn zoals de multifunctionele rijregelaar RMX944, multifunctionele handregelaar RMX945, draadloze handregelaar RMX945F en de connect-box RMX954.
Voor het aansluiten van oudere Selectrix stuurapparaten, wordt er een hardwareverbinding dmv. de connect-box RMX954 als ook dmc. een software verbinding met onze RMX-PC-Centrale aangeboden. Bij de connect-Box toepassing kunnen de handregelaars direct ingrijpen op de RMX 0-bus. Bij de software toepassing kunnen deze handregelaars aan de RMX 1-bus aangesloten worden en dan in de RMX-PC-Centrale dmv. een translaterfunctie de SX-adressen naar de RMX-adressen toegewezen worden. Daarnaast kan ook een willekeurig Selectrix systeem met een SX-interface aan de software RMX-PC-Centrale gekoppeld en geconfigureerd worden. Hiermee is zelfs met oudere regelaars een aansturing van alle dataformaten mogelijk.

Apparaten in de RMX 1-Bus

In de RMX 1-bus kunnen alle Selectrix compatibele stuurapparaten gebruikt worden, die geen taktsynchroon spoorsignaal nodig hebben. Daartoe behoren die oudere apparaten van alle Sx-aanbieders behalve die van de firma Trix geleverde of identieke bezetmelders..
Alle rautenhaus digital decoders, zoals functiedecoders, bezetmelders enz. kunnen sinds de invoering van onze componenten normaal gebruikt worden.

RMX en Software

Het RMX-formaat wordt aan alle software aanbieders ter beschikking gesteld en kan zo vrij gebruikt worden. De software Traincontroller van Freiwald-Software is sinds de invoering van het RMX systeem al voorbereid op het RMX systeem en dit vanaf versie 7.0 Goud-Zilver en Brons. Verdere aanbieders zoals Win-Digipet en Railware zullen snel volgen.

Voor software programma's die het RMX-formaat nog niet ondersteunen, maar wel het Selectrix formaat ondersteunen, kan deze ook over de RMX-PC-Centrale worden gebruikt. Hiertoe wordt door de RMX-PC-Centrale een virtuele SX-Interface ter beschikking gesteld.

Updates voor rautenhaus digital-systeemcomponenten

Voor gebruikers van oudere rautenhaus digital-componenten die het nieuwe RMX-formaat als modelbaanbesturing willen gebruiken, wordt er een omvangrijk update programma tegen voordelige condities aangeboden. Deze updates gelden voor de centrale eenheden SLX850 en SLX850AD, de rijregelaar SLX844 in de nieuwe uitvoering met 10 functietoetsen, de handregelaar SLX845, de draadloze handregelaar SLX845F, het computer interface SLX852 en de bussplitter SLX853.
Voor onze rijregelaar SLX844 in de oude uitvoering zonder de functietoetsen kan helaas geen update aangeboden worden. Alle andere componenten hebben geen update nodig en kunnen daarom probleemloos aan de RMX 1-Bus aangesloten en gebruikt worden.

 

RMX-Basisbegrippen   RMX-Ontwikkelingsfilosofie   RMX - Vragen en Antwoorden   RMX - Prijslijsten

 

Selectrix® is een gedeponeerd handelsmerk van de Fa. Märklin GmbH & Co KG, Göppingen
rautenhaus digital® is een gedeponeerd handelsmerk van de Fa. Rautenhaus, Syke